Főoldal

Mottó

Galéria

Elérhetőség

Szerzők

 

Jézushoz sietünk

Katolikus családi társasjáték

XVI. Benedek pápa 2012 őszén meghirdette a Hit évét. Ennek fontosságát az újraevangelizálás szükségessége adta. Az újraevangelizálás elvezeti a ma emberét keresztény hitének mélyebb ismeretére. A hit és az ész két szárny, melyekkel az emberi szellem fölemelkedik az igazság szemlélésére. Maga Isten oltotta az emberek elméjébe a törekvést, hogy meg akarják ismerni az igazságot és önmagukat, és Istent megismerve és szeretve eljuthassanak önmaguk teljes igazságához (vö. Kiv 33,18; Zsolt 27 [26],89; 63 [62],23; Jn 14,8; 1Jn 3,2).” (Fides et ratio)

A hitbéli tudás elsajátítását, valamint gyarapítását már gyermekkorban elkezdjük, de ez ugyanúgy a felnőttkornak is sajátja kell, hogy legyen. A törekvés, hogy jobban megismerjük Istent, fontos része keresztény életünknek. A hívő magatartás ismérve a teljes ráhagyatkozást jelenti Istenre. De ebben az ideológiáktól és irányzatoktól hangos és zűrzavaros világban képes-e a magát kereszténynek valló ember a maga teljességében megvallani hitét, ha önmaga se látja át még teljességében a Jézustól kinyilatkoztatott igazságot, mert még nem lett kellőképpen evangelizálva, ahogy erről a Verbum Domini kezdetű enciklika is tárgyal.

E társasjáték többek között ehhez is segítséget nyújt. Angelico atya kedves rajzai megadják a játék örömteli hangulatát, a játék közben együtt töltött idő erősíti a család összetartó erejét, élteti a felebaráti szeretetet, gyarapítja hittudásunkat miközben erkölcsi útmutatást is kapunk a mindennapi életre vonatkozólag. S mindezt természetesen játékosan.

 

Ajánljuk e társasjátékot családoknak, baráti társaságoknak, közösségeknek, hittanároknak és hittanosoknak, plébániákra, avagy a nyaralásokhoz az idő kellemes és jó eltöltésére, egyszóval mindazoknak, akik szeretnek játszani, úgy, hogy közben még bizonyosabban megtalálják a krisztusi utat életükben.

A társasjáték (kiadvány) bármely részletének másolásához és közléséhez a szerzők (Pál Patrícia Annamária és Stift Zoltán Angelico) előzetes hozzájárulása szükséges.